Levenskrachten
Therapie - Heling - Coaching - Groei
Headerafbeelding voor visuele ondersteuning van de inhoud

Ademwerk, of: hoe bewust haal jij adem?

Ademen doen we iedere dag, de hele dag door.
Maar hoe bewust ben jij je doorheen de dag eigenlijk van je ademhaling?

Tijdens ‘Ademwerk' adem je een langere periode dieper en met bewuste aandacht.

Tijdens ‘breathwork’ of 'verbonden ademhalen', komt er in je lichaam meer energie vrij en in beweging. Deze natuurlijke energie wil graag stromen en bewegen, het is immers je vitale levensenergie!

En deze vrije stroming van levensenergie en deze innerlijke bewegingsvrijheid is nou juist het doel van deze werkvorm.

Maar wat als energie niet makkelijk stroomt?

Wat deze stroming je ook helpt opmerken, zijn de plaatsen in je lijf, je voelen of je denken, waar stroming niet makkelijk is, of misschien zelfs geblokkeerd is.

Waar je weerstand of ongemak opmerkt. Misschien kom je onveiligheid tegen, schaamte, gebrek aan steun of goedkeuring. Misschien wist je zelfs wel helemaal niet dat er iets vast zat.

Door met je aandacht bij het ademen en tegelijk bij de belemmering te blijven, kun je hier door beweging of expressie meer ruimte in laten ontstaan. Je kunt er zo ‘doorheen’ ademen. Je energie kan zo vrijer gaan stromen en toenemen.

Ademwerk helpt ontspannen

Als je je al een langere tijd in een gespannen toestand bevind kan het moeilijk zijn nog te ontspannen. De spanningen zijn een ‘tweede natuur’ geworden.

Ademwerk en verbonden ademen kan helpen om je centraal zenuwstelsel tot rust te laten komen en meer te ontspannen. Hiermee komt er ook meer kalmte in je denken en voelen.

Blokkades kunnen op deze manier verzachten, verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Na verloop van tijd kun je zo een nieuwe, innerlijke basis in je zijn en aanwezigheid creëren. Een basis die steeds steviger en blijvender wordt, en waar je steeds weer op kunt terugvallen.

curve

"Paradoxaal genoeg is het zo dat, hoe meer we onszelf proberen te veranderen, we des te meer voorkomen dat verandering plaatsvindt. Aan de andere kant is het zo dat, hoe meer we onszelf toestaan volledig te ervaren wie we zijn, de kans dat we veranderen des te groter is."
'Ontwikkelingstrauma Helen' door Laurence Heller en Aline LaPierre

Hoe ziet een ademsessie eruit?

Heel eenvoudig: jij ligt op een matras, ik zit naast je op de grond.

Door meer bewust te worden van je ademhaling en dieper te ademen ontstaat er als vanzelf een beweging. Je hoeft verder niets te ‘doen’.

Je bent uitgenodigd om je eigen beweging hierin te volgen en er zijn verder geen speciale ademhalingstechnieken nodig.

Mijn aandeel is jou een veilige ruimte te bieden waarin jij jouw beweging kunt volgen en hier vrijheid in kunt vinden. Ik ben dienstbaar aan jouw proces, aan wat zich in jou wil openen. In afstemming kan ik support bieden, uitnodigen of aanmoedigen.
 
Je bent zeker ook uitgenodigd om tijdens een sessie aan te geven of te vragen om wat jij nodig hebt, wat ondersteunend is voor jou. Wat kan jou helpen om meer in je lichaam en je beweging te zakken?

Kledingadvies

Gemakkelijke kleding is aan te raden om doorstroming van je energie of eventuele beweging niet te belemmeren.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Aarzel dan vooral niet om telefonisch of via email contact op te nemen, de contactgegevens vind je hieronder.