Levenskrachten
Therapie - Heling - Coaching - Groei
Moodpic

Therapie en Coaching

De innerlijke behoefte of noodzaak om support te zoeken kan zich op veel manieren kenbaar maken.

Persoonlijke uitdagingen kunnen zowel in de privésfeer als vanuit een zakelijke context duidelijk worden.

Als er in de privésfeer dingen niet lekker stromen denk je misschien eerder aan therapeutische sessies. De nadruk zal meer liggen op de gevoelskant, achterliggende oorzaken en hoe je je verhoudt tot anderen

Als dingen binnen een zakelijke context stroef lopen, komt coaching misschien eerder in beeld. Coaching zal zich meer richten op het vinden van praktische handvatten voor praktische uitdagingen.

Therapeutisch Coaching of Coachende Therapie?

Tegelijkertijd is de grens een vloeiend gebied. En dat is helemaal niet erg.

In een therapeutische setting moet er soms gewerkt worden aan praktische vaardigheden. En binnen zakelijke coaching is er misschien ook ruimte nodig voor voelen en emotie.

Belangrijkste uitgangspunt is: wat is er nu belangrijk voor jou? Wat heb jij nodig om verder te komen? Jij geeft aan waar je in sessies naar wilt kijken.

Afhankelijk van jouw behoefte kan de nadruk meer naar de ene of naar de andere kant verschuiven.

Support en begeleiding

In een sessie bied ik je support en begeleiding en help ik je om vanuit een andere invalshoek naar jezelf en je situatie te kijken.

Met een open houding help ik je te komen tot inzicht en probeer ik je alternatieven aan te reiken. Zo kun je daarna beter en passender omgaan met wat er belangrijk voor jou is.