Levenskrachten
Therapie - Heling - Coaching - Groei
Headerafbeelding voor visuele ondersteuning van de inhoud

Als ontspannen lastig is

Als er veel 'op je bord ligt' en ontspannen lastig is, wordt dit makkelijk een vicieuze cirkel: er ontstaat juist nog meer stress en ontspannen wordt steeds moeilijker.

Zo kan een voortdurend onrustige mind en een gespannen lichaam je nieuwe norm worden. Als dit maar lang genoeg aanhoudt, vergeet je makkelijk hoe ontspannen 'ook alweer voelde'.

En als deze spanningen maar blijven duren kunnen lichamelijke ongemakken leiden tot fysieke klachten. En zo is de vicieuze cirkel dan weer rond...

Begeleid een diepere ontspanning ervaren

Als je niet makkelijk meer tot ontspannen komt, kan begeleiding helpen om terug een diepere ontspanning in je lichaam te ervaren.

Ik help je om je aandacht meer naar je lichaam te brengen zodat je lichaam en gedachten meer tot rust kunnen komen. Op deze manier krijg je tegelijk handvatten mee waar je thuis op terug kunt vallen.

Om meer te ontspannen is het ook niet perse nodig om eerst iets ‘op te lossen’ of ‘therapeutisch te verwerken’: eenvoudigweg tot rust komen is al een hele grote stap in een herstelproces.

curve

"Ik hou er van hoe Job de sessies op een kalme en zorgzame manier begeleidt. Hij voelt aan wat er bij mij gebeurt en heeft een volle rugzak die we gebruiken om mijn innerlijke ervaring te verdiepen. Het is een opluchting voor me om ruimte te krijgen waar al mijn emoties worden geaccepteerd.
Ik word geaccepteerd zoals ik ben. Hiervoor ben ik bijzonder dankbaar."
N.B.

Preventief met je eigen welzijn bezig zijn

Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe je lichamelijke signalen beter en sneller kunt gaan opmerken. Zo kun je eerder en gerichter bijsturen.

Ook je meer bewust worden van de manier waarop je ademt kan bijdragen aan meer ontspanning. Een diepe ademhaling vanuit de buik geeft lichamelijk bijvoorbeeld meer rust dan een korte, snelle ademhaling hoog in de borstkas.

Eens je weer meer voeling krijgt met jezelf en je ‘ontspannen toestand’ wordt het steeds makkelijker om daar - als je weer alleen bent - op terug te vallen.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Aarzel dan vooral niet om telefonisch of via email contact op te nemen, de contactgegevens vind je hieronder.