Levenskrachten
Therapie - Heling - Coaching - Groei
Headerafbeelding voor visuele ondersteuning van de inhoud

Lichaamsgerichte therapie

Soms zijn er veel fysieke of emotionele spanningen, of allebei, in je leven. Misschien functioneer je niet zoals je graag zou willen.

Als je hierin vastloopt en alleen niet verder komt, kan het fijn zijn als er iemand met je mee kijkt naar wat jij nodig hebt om wel weer verder te kunnen.

Ontdekken wat er wél werkt voor jou

Meestal is het voor jezelf wel duidelijk wat er in je leven niet werkt en wat er moeilijk voor je is. Vaak is het lastiger om te zien hoe het anders kan.

Een sessie in een veilige omgeving geeft je de ruimte en de gelegenheid om zelf te ervaren wat je nodig hebt om verder te komen.

Je kunt zo ontdekken en oefenen met wat er voor jou wél werkt, om daarna anders om te gaan met de situaties in je dagelijks leven.

Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie begint met jouw inbreng of hulpvraag. Wat speelt er op dit moment in jouw leven? Waar wil jij het in deze sessie over hebben?

Nadat het thema voor de sessie duidelijk is, maak je meer contact met je lichaam en kunnen we kijken naar de inbreng van je lichaam.

Deze ‘informatie van het lichaam’ geeft vaak een heel andere kijk op je ‘mentale verhaal’.

Bewustwording van je innerlijke dynamiek

Je innerlijke dynamieken leren kennen is het begin van veranderingen.

Ook je meer bewust te worden van de samenhang tussen het mentale en het lichamelijke is verhelderend en leidt vaak tot inzichten.

En in deze bewustwording liggen de antwoorden op de vraag hoe iets anders kan vaak al besloten.

Zo kan er een ander perspectief op je situatie ontstaan en kun je komen tot manieren van omgaan met vragen, mensen of situaties in je leven, die beter bij je passen.

curve

"Trauma is niet wat er met ons gebeurd, maar wat we binnenin vasthouden in de afwezigheid van een empathische getuige."
Dr. Peter A. Levine

Ruimte maken en expressie geven

Expressie geven aan wat er in je speelt, op een manier die voor jou passend is, kan helpen om spanningen los te laten en ruimte te maken.

Vervolgens kan het waardevol zijn om met gedrag of houdingen te oefenen om je verworven inzichten steviger in je doen en laten te verankeren.

Hoe kun je iets doen op een manier die beter voor je voelt of die je prettiger lijkt? Kun je bijvoorbeeld ook eens "Ja!" zeggen als je altijd "Nee!" zegt, of juist andersom? Wat als je eens duidelijker grenzen stelt? Wat als je je eens verder open stelt naar een ander?

Afronden en integratie

Een sessie eindigt met tijd om de ervaringen die je tijdens de sessie hebt gehad lichamelijk en mentaal te laten integreren en eventueel na te bespreken.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Aarzel dan vooral niet om telefonisch of via email contact op te nemen, de contactgegevens vind je hieronder.